Wypiek domowego chleba
Wypiekanie ekologicznych chlebów na rozmaitych naturalnych zakwasach w oparciu o autorskie receptury Elżbiety Pilch:
- chleby pełnoziarniste, orkiszowe, żytnie, jaglane
- chleby dla alergików (np. z mąki kukurydzianej, ryżowej)
- chleby dla osób ze schorzeniami układu pokarmowego (wzbogacone o nasiona leczniczych roślin)

10:00 – rozpoczęcie,
10:00 - 10:30 - rozlokowanie uczestników na wyznaczonych miejscach, wzajemna prezentacja (uczestnicy i organizatorzy),
10:30 – 11:30 – wyrabianie ciasta chlebowego, wyłożenie ciasta do foremki celem wyrośnięcia,
11:30 – 12:00 – przerwa śniadaniowa – deska serów,
12:00 - 15:00 – omówienie receptury, komponentów do wypieku poszczególnych rodzajów chleba, procesu pieczenia,
15:00 – 16:00 – ciepły posiłek jednogarnkowy,
16:00 – 17:00 – omawianie procesu pieczenia i doglądanie wypieku,
17:00 – 18:00 – degustacja chleba, wpisy pamiątkowe, pożegnanie gości.

← powrót